Nova posebna serija C5 X Hypnos

Nova posebna serija C5 X Hypnos

Zunanjost vozila C5 X Hypnos se ponaša s povsem novo in nadvse elegantno modro barvo Eclipse, ki jo dopolnjuje nekaj infrardečih grafičnih elementov, medtem ko notranjost prežema lahkoten in zračen ambient, ki z uporabo značilnih barv in materialov ustvarja mirno in pomirjujoče vzdušje v potniški kabini. Občutek udobja še povečujejo elementi, kot so stekleno strešno okno, sistem Hi-Fi, ogrevana prednja sedeža s funkcijo masaže, prezračevanjem in električno nastavljivim ledvenim delom ter posebne talne obloge. Vsi ti elementi prispevajo k edinstvenemu občutku dobrega počutja v vozilu C5 X, zlasti zaradi aktivnega vzmetenja in sedežev Citroën Advanced Comfort® ter akustične obdelave na najvišji ravni po zaslugi zvočno izoliranih stekel na prednjih in zadnjih vratih.

 

C5 X Hypnos je zares pravi grand tourer, ki vas vabi na elegantno in udobno potovanje. Je popolno utelešenje Citroënove filozofije v tem segmentu: drzen koncept, prepoznavna oblikovna zasnova in vtis, da ste na cilj poti prišli še bolj spočiti, kot ste bili ob odhodu. C5 X Hypnos, ki bo na voljo s priključnim hibridnim motorjem 225 ë-EAT8, predstavlja najboljše Citroënovo strokovno znanje na področju vsestranskosti in prednosti, ki jih ponuja vsakodnevna električna vožnja.

 

HYPNOS, SIMBOLIČNO IME, POLNO POMENA

 

Ime te omejene izdaje je povzeto po grškem bogu Hypnosu, ki velja za boga spanja. To lahko povežemo z izjemnim udobjem v vozilu, ki omogoča popolno umirjenost. Vožnja z vozilom C5 X Hypnos je pravo povabilo k sprostitvi in počitku, pri čemer pa se hkrati popolnoma zavedate svoje okolice. Vsako potovanje v vozilu postane trenutek umirjenosti, ki vam povrne energijo in daje občutek, da ste na cilju poti bolj spočiti kot ob odhodu.

 

S tem imenom želi Citroën poudariti tudi kontrast med notranjostjo in zunanjostjo ter med svetlobo in sencami. Zunanjost je odeta v zelo temno skoraj polnočno modro barvo, notranjost pa se poigrava s svetlostjo in jasnostjo. C5 X Hypnos vas povzdigne, saj ponuja pomirjujočo in spokojno obliko potovanja.

 

Ime Hypnos pa med drugim tudi povezano z zgodovino znamke Citroën. Na pariškem avtomobilskem salonu leta 2008 je Citroën predstavil hibridni koncept Hypnos, novo vozilo najvišjega razreda in pionirja na področju hibridne tehnologije.

 

PRESTIŽEN IN ELEGANTEN DIZAJN ZUNANJOSTI

 

C5 X Hypnos se nam predstavlja v novi polnočno modri barvi, ki se spreminja glede na svetlobo in je pri šibki svetlobi videti zelo elegantna, pri svetlejši pa postane nadvse dinamična. Z modro barvo karoserije Eclipse, ki pri modelu C5 X še ni bila na voljo, je silhueta vozila videti veliko bolj statusna in prežeta s karakterjem. Modro barvo dodatno poudarjajo infrardeči grafični elementi. Svoj poseben slog in edinstvenost v množici drugih pa ta omejena serija izraža tudi s svetleče črnim dolgim dekorativnim elementom, ki se nahaja v predelu blatnikov in prednjih vrat. Prek njega poteka infrardeči okras, na njegovi sredini pa se nahaja podpis Hypnos. Ta dekorativni element je svetla podrobnost vozila, ki poskrbi za pridih dinamičnosti. Na zadnjem delu zasledimo monogram C5 X, ki ga prav tako poživlja infrardeča barva na številki 5.

 

Za še več kontrasta in značaja je vozilo C5 X Hypnos opremljeno z 19-palčnimi platišči AeroX v povsem novi barvi, značilni za to serijo, ki harmonično združuje črno barvo Onyx in diamantni učinek ter je prekrita s temnim lakom. S tem subtilnim dodatkom so platišča omejene serije nadvse privlačna.

 

Poleg modre Eclipse bo za C5 X Hypnos na voljo tudi siva barva Platinum.

 

POPOLNOMA NOV SVETEL NOTRANJI AMBIENT, KI SIMBOLIZIRA MIRNOST IN DOBRO POČUTJE

 

Notranjost ima lahkoten in zračen ambient, ki je značilnost modela C5 X ter spodbuja umirjenost in brezskrbnost. Svetli in topli materiali so zares harmonično usklajeni in krepijo idejo dobrega počutja v vozilu, ki je značilna za modele znamke Citroën.

 

Ta notranji ambient se nanaša tudi na sedeže, katerih naslonjala in sedala prekriva svetlo perforirano usnje, ki ga krasi za Citroën značilen motiv dvojne puščice in velja za simbol pozornosti. Bočne okrepitve so prav tako izdelane iz usnja v isti barvi, kar daje sedežem zelo strukturiran, vodoraven videz, tako da so videti širši in še bolj udobni. Zgornji del sedežev in vzglavnike krasi material Alcantara® sive barve, ki zagotavlja mehkobo in toploto na otip. Dizajn sedežev dodatno poudarjajo elegantni okrasni šivi, na notranji strani naslonjala pa tudi infrardeči napis Hypnos.

 

Svetla harmonija prežema tudi sredinski naslon za roke, stranice sredinske konzole in vratne plošče, ki so prekrite s to svetlo barvo v kombinaciji s prijetnim materialom TEP. Vratne plošče se lahko pohvalijo tudi z izvirnimi okrasnimi šivi z motivom dvojne puščice. Za občutek toplote v že tako svetli notranjosti poskrbi dekoracija Karuun® z učinkom svetlega lesa, ki ploščam vrat in armaturni plošči doda pridih narave in razkošja.

 

Sredinska konzola ima nov slog, ki se ujema z lahkotnim in svetlim ambientom. Svetleče črno dekoracijo prekriva lasersko gravirani sloj, ki ponazarja črte v povsem novi bronasti barvi Xenon.

 

C5 X Hypnos pa kot pravi simbol udobja in praktičnosti ponuja tudi posebne preproge, obrobljene s čisto posebnim materialom, ki z napisom Hypnos v bronasti barvi Xenon poudarja to omejeno serijo vozil. Edinstvenost je v notranjosti vozila C5 X Hypnos vsesplošno prisotna.

 

OPREMA ZA POPOLNO UDOBJE

 

C5 X uteleša najboljše strokovno podkovano znanje znamke Citroën s področja dobrega počutja, ki je združeno v veliki limuzini za dolge poti, ki kar vabi na brezskrbna potovanja. Od izjemno osvetljenega potniškega prostora, sedežev Citroën Advanced Comfort® za mehko, dinamično in udobno sedenje pa vse do razkošnega prostora za potnike, čisto vse namiguje na sproščujoče vzdušje. Že med prvimi prevoženimi metri C5 X ponese svoje potnike v drugo dimenzijo. C5 X s priključnim hibridnim motorjem 225 je serijsko opremljen z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort®, ki ponuja izjemno udobje in hkrati zagotavlja užitke v vožnji zavoljo aktivnega vzmetenja, ki ublaži prav vse neravnine s cestišča. Za še bolj pomirjujoč občutek pa dodatno poskrbi zvočna izolacija.

 

V potniškem prostoru vozila C5 X Hypnos kraljuje topla, elegantna, prostorna in udobna atmosfera, ki vas nemudoma prežame z občutkom spokojnosti. Ta občutek še okrepi pomična steklena streha, ki odpira pogled na nebo in zagotavlja obilo svetlobe. Za omejeno serijo bodo na voljo tudi ogrevani prednji sedeži s funkcijo masaže, prezračevanjem in električno nastavljivim ledvenim delom, ki obdajajo potnike in zanje dobro poskrbijo.