Citroën C5 X prejel nagrado WWCOTY

Citroën C5 X prejel nagrado WWCOTY

Žirija Svetovni avto leta po izboru žensk (WWCOTY– Women’S World Car of The Year) je letos izbrala Citroëna C5 X kot zmagovalca v kategoriji »veliki avto«. 

 

Žirijo Svetovni avto leta po izboru žensk je leta 2009 ustanovila Sandy Myhre z namenom, da bi ženske v avtomobilskem svetu lahko izrazile svoj pogled na modele, ki vstopajo na trg. Ženske imajo pogosto vlogo pri nakupu avtomobila, čeprav velikokrat ni odločilna. Imajo pa seveda poseben pogled na lastnosti in pomanjkljivosti avtomobila. Žirijo sestavlja 63 avtomobilskih novinark, ki prihajajo iz 45 držav s 5 celin. Njihova naloga je izbrati najboljše avtomobile v šestih kategorijah (veliki avto, zmogljivi avto, mestni avto, veliki SUV, 4X4 in družinski SUV).

 

Zmagovalna vozila predstavljajo odličnost v svoji kategoriji glede varnosti, vožnje, udobja, tehnologije, oblikovne zasnova, učinkovitosti, vpliva na okolje in razmerja med kakovostjo in ceno. Citroën C5 X je zmagal v kategoriji »Veliki avto« in se bo v finalnem krogu pomeril z zmagovalci preostalih petih kategorij, med katerimi bodo izbrali zmagovalca »vseh kategorij« natečaja WWCOTY. Zmagovalec bo razglašen 8. marca, na mednarodni dan žena.

 

 

C5 X združuje eleganco in dinamičnost petvratne limuzine, vsestranskost in prostornost karavana ter držo in položaj za vožnjo SUV-ja. Poleg tega pa nudi še neprekosljivo udobje po zaslugi sedežev Citroën Advanced Comfort in aktivnega vzmetenja Citroën Advanced Comfort.

 

 

Od začetka prodaje v Evropi in na Kitajskem je bilo dobavljenih več kot 45.000 vozil, kar kaže na uspeh tega inovativnega in sodobnega koncepta. C5 X intenzivno prispeva k pospeševanju elektrifikacije znamke Citroën, saj je kar 60 odstotkov prodanih primerkov priključnih hibridov. Ta delež v prodajni količini se bo zagotovo še povečal s prihodom bolj dostopne hibridne ponudbe v prihodnjih tednih: priključni hibrid 180 ë-EAT8.

 

 

Citroën C5 X je limuzina, ki vas vabi na brezskrbno potovanje. Citroën C5 X ponuja izjemno udobje, zelo dobro prostornost in zelo privlačno obliko. V novem Citroënu C5 X se prepletajo eleganca petvratne limuzine, dinamičnost karavana in privzdignjen položaj SUV-ja. V potniškem prostoru novega Citroëna C5 X kraljuje topla, brezskrbna in prostorna atmosfera. Njegove razkošne površine vabijo na potovanje, nakazujejo na gostoljubje, izražajo edinstveno skrb za podrobnosti in ponujajo še nikoli videne praktične rešitve. Vozilo omogoča zares brezskrbno vožnjo po zaslugi programa Citroën Advanced Comfort® in potniškega prostora na ravni pravega »lounge« salona. Ponuja vrhunske tehnologije, ki poenostavijo bivanje v vozilu, kot sta sistem za prikaz podatkov v višini oči Extended Head-Up Display in povsem novi informacijski sistem MyCitroën Drive Plus s funkcijo za glasovno prepoznavanje naravnega glasu in 12-palčni zaslon na dotik.