Eva Urevc in njen Citroën C3 Aircross

Eva Urevc in njen Citroën C3 Aircross

EVA IN NJEN C3 AIRCROSS

Naša smučarska tekačica Eva Urevc se bo v novo sezono zapeljala z novim Citroënom C3 Aircross v polarno beli barvi.  

Evo je ta francoski zapeljivec očaral na prvi pogled in sedaj že skupaj premagujeta poti, ki vodijo do vsakodnevnih treningov. Novi C3 Aircross se ponaša številnimi novimi tehnologijami za vzpostavitev povezave in sistemi za pomoč pri vožnji. Prednji del novega vozila Citroën SUV C3 Aircross je bil povsem prenovljen, tako da je videti bolj mogočen in zagotavlja tudi boljšo preglednost ter več varnosti. Varčni in učinkovit motor najnovejše generacije pa se ponaša z vrhunsko tehnologijo, ki hkrati obljublja, da vas bo popeljala novim pustolovščinam naproti.
C3 Aircross in Eva imata še veliko skritih adutov, s katerimi vedno znova presenetita. Evi želimo veliko varnih kilometrov in odlično formo.

V nadaljevanju boste našli nekaj zanimivosti, ki nam jih je zaupala Eva Urevc glede vožnje. 

EVA ZA VOLANOM:

 1. Kako bi vaš slog vožnje avtomobila primerjali z vašim športom?
  V klanec čim hitreje, iz klanca previdno, a kljub temu hitro. Seveda pa v avtomobilu vedno po omejitvah.
 2. Ste za volanom strpni in potrpežljivi ali hitro vzkipljivi?
  Vsak dan za volanom doživim veliko zanimivih stvari. Mislim, da sem strpna in potrpežljiva voznica, saj se določenih stvari na cesti z vzkiplivostjo ne da spremeniti.
 3. Kateri sedeži v avtomobilu so vam bolj zabavni, sprednji ali zadnji?
  Najbolj mi je všeč vozniški sedež, saj imam le tam popolno kontrolo nad vožnjo in vozilom. Tako, da sprednji.
 4. Ali pogosto zelo na glas poslušate glasbo v avtomobilu? 
  Glasbo v bistvu večinoma poslušam preko Bluetooth-a, tako da mi je ta funkcija zelo všeč. Prav tako mi ta opcija omogoča tudi komunikacijo preko telefona, saj vsi vemo, da je varnost na prvem mestu.
 5. Je še katera stvar od teh pripomočkov v avtomobilu v smislu »modernih zadevic«, brez katere si vožnje ne bi predstavljali?
  Izpostavila bi sistem pomoči vozniku »Lane assist«, ki skrbi za opozorila nenamerne menjave voznega pasu.
 6. Kaj nenavadnega se skriva v prtljažnem prostoru vašega vozila?
  V tem obdobju imam v prtljažniku vedno tekaške rolke in palice, da lahko opravim trening tudi, če sem zdoma.

 

EVA IN NJENI DOSEŽKI:

Naša smučarska tekačica Eva Urevc prihaja iz Bleda. Leta 2016 je debitirala na tekmi Svetovnega pokala v smučarskem teku, ki je potekal v Planici ter istega leta na šprintu v Davosu tudi prvič osvojila točke svetovnega pokala. Kasneje je sledilo še veliko uspešnih uvrstitev v šprintu, tako v prosti in klasični tehniki, kot tudi v ekipnem šprintu. Zelo ponosna je na osvojen bron v Oberstdofru 2021, ko je sprintala skupaj z Anamarijo Lampič. Skupaj sta nastopili tudi na zimskih olimpijskih igrah 2022 v Pekingu in v zelo neugodnih pogojih zasedli sedmo mesto v polfinalni skupini ekipnega šprinta. Omeniti pa velja tudi Evine dosežke na tekaških rolkah, saj je poleti na prestižnem mednarodnem festivalu na Norveškem zablestela z 2. mestom v šprintu in 3. mestom na 10 km. Na tekaških rolkah v Planici pa je v začetku septembra 2022 ubranila naslov državne prvakinje, kar je odločna popotnica za prihajajočo zimsko sezono.