Slovenski tekači na smučeh uživajo v udobju Citroënovih modelov

Slovenski tekači na smučeh uživajo v udobju Citroënovih modelov

Slovenski tekači na smučeh tudi to sezono na poti uživajo v udobju Citroënovih modelov: Jumpy, SpaceTourer, Berlingo, C5 Aircross, C3 Aircross.
Naj udobnost in zanesljivost vozil Citroën našim športnikom še naprej pomagata, da se osredotočijo na svoje cilje in jim dajejo nov zagon za vrhunske rezultate.
V času priprav na novo sezono smo ujeli nekaj naših najuspešnejših tekačev na smučeh (Miha Šimenc, Anja Mandeljc, Vili Črv, Eva Urevc), ki so z nami delili svoje izkušnje glede vožnje. V nadaljevanju spoznajte kaj so nam zaupali.  1. Kako bi vaš slog vožnje avtomobila primerjali z vašim športom?

Miha: V avtu sem umirjen in uvideven voznik, prav tako pri športu, kar pa ni najbolj zaželeno (pri slednjem seveda). V športu bi večkrat potreboval odločnost in brezkompromisnost, pri vožnji pa moj slog ravno pravšnji.

Anja: Gas v klanec, navzdol pa bolj previdno, sploh če je bolj ledena ''špura''.

Vili: Svoj slog vožnje avtomobila bi lahko delno primerjal s svojim stilom teka, torej precej preudarno, previdno, a vseeno ne povsem ležerno.

Eva: V klanec čim hitreje, iz klanca previdno, a kljub temu hitro. Seveda pa v avtomobilu vedno po omejitvah.

 

  1. Ste za volanom strpni in potrpežljivi ali hitro vzkipljivi?

Miha: Načeloma sem zelo strpen voznik. Malokrat se jezim za volanom in če le lahko, vedno spustim avto predse. Ko pa se mi mudi na trening, tudi mene občasno prevzame nervoza, saj zelo nerad zamujam.

Anja: Tudi če se mi mudi, ostajam strpna in potrpežljiva.

Vili: Sem precej strpen voznik, nervozo ali pa slabo voljo rajši iz sebe spravim med tekom v gozdu.

Eva: Mislim, da sem strpna in potrpežljiva voznica, saj se določenih stvari na cesti z vzkipljivostjo ne da spremeniti.

 

  1. Najbolj zanimiva stvar, ki ste jo doživeli v avtomobilu / z vozilom?

Miha: V avtomobilu preživimo kar veliko časa, tako da sem iz njega videl že kar nekaj Evrope. Vsako potovanje je lahko zanimivo, če le nisem preutrujen, da bi užival v opazovanju okolice.

Anja: Spanje v prtljažnem prostoru.

Vili: Res bi težko izpostavil nekaj posebnega, bilo pa je že nekaj klasičnih avtomobilističnih situacij, ki se nam vsem občasno dogajajo.

Eva: Vsak dan doživim veliko zanimivih stvari, ne bi pa mogla izpostaviti nobene, ki bi izstopala.

 

  1. Kateri sedeži v avtomobilu so vam bolj zabavni, sprednji ali zadnji?

Miha: Vedno sem rad na sprednjih sedežih, da imam »komando«. Najraje seveda vozim, druga stvar pa je predvajanje glasbe, ki je po mojem okusu in to me zelo veseli.

Anja: Sprednji, ker imam širši pregled nad okolico, sploh kadar potujemo v druge države.

Vili: Sprednji, saj so bolj udobni, prav tako pa je vožnja spredaj vsaj meni prijetnejša.

Eva: Najbolj mi je všeč vozniški sedež, saj imam le tam popolno kontrolo nad vožnjo in vozilom. Tako, da sprednji.

 

  1. Ali pogosto zelo na glas poslušate glasbo v avtomobilu in ali v vozilu uporabljate povezavo za telefoniranje Bluetooth? 

Miha: V avtomobilu sem vedno povezan z Bluetooth, že zaradi prostoročnega telefoniranja. Kar pa se tiče glasbe, je zelo zanimivo, če se vozim sam, takrat je navadno kar glasno.

Anja: Med vožnjo imam vedno telefon povezan preko Bluetooth povezave. Ne maram pa, da je glasba preveč naglas, saj se potem ne morem skoncentrirati na promet.

Vili: Glasbo poslušam pri normalni jakosti, Bluetooth povezavo pa imam ves čas vzpostavljeno v vseh vozilih, katera vsakodnevno uporabljam.

Eva: Glasbo v bistvu večinoma poslušam preko Bluetooth-a, tako da mi je ta funkcija zelo všeč. Prav tako pa mi ta opcija omogoča tudi komunikacijo preko telefona. Saj vsi vemo, da je varnost na prvem mestu.

 

  1. Je še katera stvar od teh pripomočkov v avtomobilu v smislu »modernih zadevic«, brez katere si vožnje ne bi predstavljali?

Miha: Sigurno je to navigacija, ki jo pogosto uporabljam. Le vtipkaš naslov in nikoli ne zgrešiš hiše. Rad pa uporabljam vse funkcije vožnje, kot so aktivni tempomat, poravnavanje pasu in ostale varnostne funkcije, saj se mi zdi, da je tako vožnja zares varna.

Anja: Kamera za vzvratno vožnjo.

Vili: Zadnja kamera ter senzorji za parkiranje – mogoče res to ni več nekaj povsem novega ali pa ekskluzivnega, ampak je pa zagotovo izjemno uporabno ter v veliko pomoč.

Eva: Izpostavila bi sistem pomoči vozniku »Lane assist«, ki skrbi za opozorila nenamerne menjave voznega pasu.

 

  1. Kaj nenavadnega se skriva v prtljažnem prostoru vašega vozila?

Miha: V mojem prtljažniku je navadno vsa možna rezervna oprema za trening (kolesa, paščki ročaji, krpljice …) in navadno en komplet čistih oblek (spodnje perilo, nogavice, majica) v primeru kakšne nezgode.

Anja: Rezerven par čevljev in žlica za obuvanje.

Vili: Zagotovo se vedno najde kakšna dodatna vreča, odeja, brisača … predvsem zato, da po treningu pospravim prepotena ali pa umazana oblačila/čevlje in s tem poskrbim, da je avto čist.

Eva: V tem obdobju imam v prtljažniku vedno tekaške rolke in palice, da lahko opravim trening, tudi če sem zdoma.

Želimo uspešen štart v novo sezono in veliko varnih kilometrov.