Razkrili smo prve fotogtrafije novega C3 Aircross

Razkrili smo prve fotogtrafije novega C3 Aircross

S 4,39 metra dolžine odslej ponuja več prostora v notranjosti in do sedem sedežev, kar je premierno na voljo v tem segmentu, hkrati pa ostaja kompakten, praktičen in okreten. Poleg motorja z notranjim zgorevanjem bo C3 Aircross na voljo tudi s 100-odstotno električnim pogonom in v hibridni izvedenki, ki je še posebej prilagojena njegovi obliki karoserije.

 

Z modelom C3 Aircross znamka Citroën nadaljuje s svojo ofenzivo v segmentu B. Ponaša se z enakim jezikom oblikovanja in filozofijo kot model C3, saj si prizadeva strankam ponuditi edinstveno izkušnjo udobja v vozilu in vso opremo, ki jo pričakujejo. C3 Aircross je prestal korenito prenovo in prehaja v novo dimenzijo z bolj odločnim značajem, več prostora v notranjosti (do 7 sedežev) in širšo paleto motorjev, pri čemer pa še vedno ponuja enako raven udobja v vozilu. Najnovejša različica je v kombinaciji z zelo konkurenčnim cenovnim položajem tudi povsem v skladu s pričakovanji trga.

 

Sodobna in usklajena oblikovna zasnova. Novi C3 Aircross zajema elemente najnovejšega jezika oblikovanja znamke Citroën, ki so bili prvič predstavljeni na konceptu Oli, v serijsko proizvodnjo pa so prišli z modelom C3. Njegovo oblikovno zasnovo prežemajo najnovejše identifikacijske označbe znamke Citroën in njene smernice oblikovanja. Njegov zelo pokončen sprednji del ponosno nosi najnovejši logotip Citroën in prepoznaven svetlobni podpis, razdeljen na tri svetlobne segmente. Nadvse sodobna stilska zasnova poudarja tudi kakovost in do potankosti dodelane podrobnosti, pri čemer je na nekaterih elementih uporabljen motiv dvojne puščice. Poleg tega, da je Citroën v svoj najnovejši model vključil omenjene grafične elemente se poigrava tudi z dojemanjem silhuete in dodatki za individualizacijo podobe, ki odvrnejo naš pogled z navpičnih linij modela ter ga osredotočijo na dvobarvno streho in barvne priponke Color Clips na odbijaču in zadnji vogalni steni, ki jih lahko stranke po lastnem okusu menjujejo in poživijo videz svojega vozila C3 Aircross.

 

SUV z bolj izraznimi karakternimi potezami. C3 Aircross prevzema značajske poteze SUV-ja z visokim in vodoravnim pokrovom motornega prostora, širokimi blatniki in koloteki ter učinkovito zaščitenimi blatniškimi koši, ki obdajajo velika kolesa s premerom 690 mm.

 

Kompaktni SUV s sedmimi sedeži. Novi C3 Aircross je pridobil kar nekaj centimetrov, tako da zdaj v dolžino meri 4,39 metra in s tem ponuja še več prostora v notranjosti. Uravnotežena razmerja njegove karoserije razkrivajo zelo dolgo medosno razdaljo, ki velja za največjo v njegovi kategoriji. S tem potnikom na zadnjih sedežih ponuja še več prostora za noge. Še en element, ki ga omogoča velikost modela C3 Aircross, je oblika zadnje vogalne stene, po zaslugi katere je zadnji del pridobil dinamično in vertikalno držo, hkrati pa potnikom v tretji vrsti sedežev zagotavlja obilo prostora. To je pomembna novost tega segmenta, saj lahko vozilo po zaslugi dveh sedežev, ki se zložita v prtljažnik, udobno prepelje tudi sedem potnikov. C3 Aircross ima v rokavu številne adute, s katerimi olajša vsakodnevno družinsko življenje in zagotavlja nadvse prilagodljivo uporabo. Kljub temu C3 Aircross ostaja zelo kompakten, tako da boste lahko z njim enostavno švigali po mestnih ulicah in ga brez težav parkirali. C3 Aircross je praktičen, vsestranski in prepričljiv SUV, s katerim je življenje povsem enostavno.

 

Cenovno ugodna večenergijska ponudba. Novi B-SUV si s petvratno limuzino C3 deli konstrukcijsko osnovo Smart Car, ki jo je razvil Citroën in je bila od samega začetka optimalno zasnovana za električni pogon. To pomeni, da C3 Aircross ponuja rešitev za izzive energetskega prehoda, saj poleg klasičnega motorja z notranjim zgorevanjem prvič ponuja tudi hibridni pogon, ki olajša dostop do elektrifikacije in ki je zaradi vsestranskosti idealen za ta tip karoserije. Poleg tega bo odslej na voljo tudi s cenovno ugodnim 100-odstotno električnim pogonom in bo proizvajan v Evropi.

 

Brezskrbnost v potniškem prostoru. C3 Aircross je skupaj s silhueto SUV pridobil privzdignjeno podvozje, zaradi česar je vožnja z njim varnejša, vstop v vozilo lažji, voznik pa razpolaga z višjim položajem za vožnjo, ki mu omogoča boljšo vidljivost. Vse to prispeva k dobremu počutju v vozilu, ki je še ena značilnost modela C3 Aircross. Tako kot petvratna limuzina C3 tudi novi C3 Aircross na prvo mesto postavlja udobje ter razpolaga z vso opremo in tehnologijami, ki jih pričakujejo kupci na tem trgu.

 

Prehod v novo dimenzijo Citroën bo s povsem novim vozilom C3 Aircross, ki bo v prodaji od tega poletja dalje, na evropskem trgu predstavil najnovejšo vizijo kompaktnega SUV-ja. V letu 2020 je prodaja vozil segmenta B-SUV v Evropi presegla prodajo petvratnih limuzin segmenta B. Na trgu, ki je postal izjemno konkurenčen, vsako leto zabeležijo več kot 2 milijona registracij. Citroën je v ta tržni segment vstopil leta 2008 z modelom Citroën C3 Picasso.  V tistem času segment B-SUV pravzaprav še ni zares obstajal, vendar je Citroën že takrat ponujal vozilo s privzdignjenim voznikovim mestom in prostorno notranjostjo oziroma funkcionalno vozilo z edinstvenim značajem. Ime Aircross se je pojavilo leta 2017 z modelom C3 Aircross, ki je ohranil vzorno praktičnost prejšnjih modelov in k temu dodal še značilnosti pravega pustolovca. Sredi leta 2024 bo Citroën predstavil novi C3 Aircross, ki je bil povsem na novo zasnovan, da bi izpolnil pričakovanja družin. Pridobil je povsem nove dimenzije, mogočen in izrazen slog, več prostora v udobni notranjosti in modularnih rešitev za prevoz do sedem oseb, sisteme za povezljivost in elektrificirano ponudbo, v sklopu katere bosta na voljo hibridna in 100-odstotno električna izvedenka.